Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@22:52:32 GMT

اسرار دره مرگ داعش

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۵۰۳۲۳

اسرار دره مرگ داعش

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، ساکنان شهر «الرقه» سال‌ها است زیبایی‌های دره «الهوته» را به فراموشی سپرده‌اند. درست از همان روزهای شوم سال 2013 که جنایتکاران «داعش» بر این استان سلطه پیدا کردند، روایت‌های ترسناک دفن وحشیانه زندانیان داعش در اعماق چند ده متری دره «الهوته» لرزه بر اندام شهر انداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمی بعد داعش فیلمی منتشر کرد که در آن جلادان پس از شلیک گلوله به سه زندانی، آنها را به‌شکلی بیرحمانه در دره «الهوته» انداختند...اما هویت آن زندانیان بیگناه در عمق نامعلوم دره مرگ برای همیشه دفن شد. همین روایت‌ها و شواهد کافی بود تا پس‌از پاکسازی شهر «الرقه» از عناصر داعشی، دیده بان حقوق بشر برای تحقیق درباره سرنوشت زندانیان گمشده وارد میدان شود. اما در آن سال با توجه به عمق بسیار زیاد دره هیچ سرنخی جز روایت مردمان منطقه از این جنایت‌ها به دست نیامد. تحقیقات در حالی در این منطقه دنبال می‌شد که همزمان بقایای اجساد قربانیان داعش در بیش از 20 گور دسته جمعی در نقاط مختلف سوریه کشف شد. اما داستان دره «الهوته» حتی پس از رفتن داعشی‌ها نیز ادامه داشت و آن‌طور که «دیده بان حقوق بشر سازمان ملل» نقل کرده؛ مردم شهر همچنان روایت‌های مختلفی از گم شدن مردمان و رها شدن اجساد در اطراف دره داشتند. شکی نبود که در عمق نامعلوم این دره خوفناک راز جنایت‌هایی نهفته است. اما تنها تحقیقات میدانی و تصاویر ماهواره‌ای بود که می‌توانست ابعاد فاجعه را مشخص کند. کلید این معما در اعماق دره بود و تنها این تکنولوژی‌های نوین یارای کشف اسرار را داشتند. تحقیقات همچنان ادامه داشت تا اینکه در آخرین تحقیقات، پهپاد فرانسوی «پروت» با قابلیت عکسبرداری‌های دقیق و سه بعدی بیش از 50 متر از شکاف دره پایین رفت و تصویر 6 جسد متلاشی و شناور روی آب را ثبت کرد. گرچه بررسی تصاویر ارسالی، زمان مرگ اجساد را پس از پایان داعش در منطقه نشان می‌داد اما دیگر شکی باقی نبود که دره «الهوته» گور دسته جمعی قربانیانی بود که سرنوشت‌شان برای همیشه نامعلوم مانده است. به نوشته «الجزیره»، یکی از اهالی «الرقه» که در سال 2015 در بیابان قارچ جمع می‌کرد، مدعی است با چشمان خودش اجساد رها شده را آنجا دیده است: «اینجا فقط گور زندانیان الرقه نیست بلکه داعش، اجساد را از نقاط مختلف سوریه به اینجا می‌آورد و در این دره می‌انداخت. هیچ کس نمی‌داند چندین جسد در عمق دره دفن شده‌اند.»

دره «جنایت و مکافات»

«سارا کایالی»، محقق سوری دیده بان حقوق بشر که «الهوته» را دره «جنایت و مکافات» می‌داند، معتقد است: «این دره روزی یکی از زیبایی‌های منطقه بوده است اما حالا چیزی جز ترس و وحشت برای اهالی ندارد. روشن شدن آنچه در این دره و دیگر گورهای دسته جمعی سوریه رخ داده است، حیاتی است چراکه نه تنها سرنوشت بسیاری از زندانیان و افراد ربوده شده توسط داعش مشخص می‌شود بلکه این شواهد برای مجازات جنایتکاران داعشی نیز لازم است.»

در حال حاضر نیروهای کرد کنترل استان «الرقه» را برعهده دارند اما «کایالی» معتقد است: «اینکه منطقه در اختیار کدام نیروی امنیتی است مهم نیست، آنها وظیفه دارند شرایط را برای تحقیقات علیه داعش فراهم کنند و در صورت نیاز به پاکسازی منطقه از اجساد، اقدام و در تشخیص هویت کمک کنند.» این درخواست در حالی مطرح می‌شود که با وجود افشاگری «ماجد حسون»، فعال رسانه‌ای سابق «الرقه» در سال 2016 بر دفن مردگان در الهوته، تا پیش از این هیچ تیم تحقیقاتی در این دره برای انجام عملیات تحقیقاتی حضور نیافته است. براساس آخرین گزارش‌ها، این سکوت تحقیقاتی در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل در سال 2017، مجازات داعشی‌ها به‌عنوان مجرمان جنگی در عراق و سوریه را به رسمیت شناخت و بر آن توافق کرد.

زندانیانی که ناپدید شدند

طبق گزارش فوریه 2020 دیده بان حقوق بشر، داعش در دوره حکمرانی اش در سوریه شمار زیادی را ربوده و بسیاری را دستگیر کرده بود که درمیان آنها فعالان سیاسی و حقوق بشری، خبرنگاران و مبارزان ضد داعش و ساکنان محلی نیز قرار داشتند. اما با توجه به اینکه بسیاری از آنها اعدام شده یا به نقاط دیگری فرستاده شدند، سرنوشت هیچ کدام مشخص نیست. از سوی دیگر با توجه به نابسامانی‌های امنیتی در سوریه، پروژه نبش قبر گورهای دسته جمعی قربانیان داعش همواره نیمه تمام رها شده است. در این میان شورای دموکراتیک سوریه به تازگی برای آغاز تحقیقات درباره جرایم جنگی داعش اعلام آمادگی کرده است. گرچه با توجه به سلطه نیروهای ترکیه بر دره «الهوته»، امکان دسترسی به این منطقه را برای آنها ناممکن نشان می‌دهد.

جنایت مشابه در عراق

بدون شک ردپای جنایتکاران داعش در همه نقاط حکمرانی‌های کوتاه و بلندشان قابل شناسایی است و بیشتر قربانیان نیز با شرایط مشابه و به وحشیانه‌ترین روش ممکن کشته شدند. در همین راستا، به نوشته «میدل ایست آی»، محققان یک ماه قبل گوری مشابه دره «الهوته» در شمال سوریه و در خاک عراق پیدا کرده‌اند، منطقه «الخفسا» که در شهر «تل عفر» قرار داشته و بیش از هزار جسد در آن دفن شده بود. بررسی‌های اولیه نشان داده است بیشتر اجساد متعلق به قربانیان ایزدی داعش در سال‌های 2014 تا 2017 بودند. تحقیقات در این منطقه نیز نیمه تمام مانده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: حقوق بشر آمریکا داعش دیده بان حقوق بشر دسته جمعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۰۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم، دیگر سریال حشاشین نمی بینیم

بله، درست حدس زدید کسی که در این روزگار بر روی سریالی مهر ممنوعیت بزند مصداق همان چیزهایی است که میرشکاک گفت. آن هم سریالی که خیلی ها دیده اند. بسیاری از رسانه های ایرانی درباره آن نوشته اند و به تیتر یکِ چندین و چند روزنامه اصلاح طلب و اصولگرا تبدیل شده. سریالی که اگر هم کسی ندیده باشد حتما با این حرف های خنده آورنده ترغیب می شود که ببیند. سریالی که یافتن آن قطعا از یافتن سریال های داخلی راحت تر است. سریالی که از همه سریال هایی که ما ساخته ایم چند سر و گردن بالاتر است. سریالی که البته آشکارا به تحریف تاریخ پرداخته. از همه جالب تر این که کشوری که خودش از حیث نظری و تئوریک پایگاه داعش محسوب می شود این سریال را ساخته و هنرمندانه رگ و ریشه داعش را به ایرانی ها ربط داده. حالا شما برو با داعش در سوریه و عراق بجنگ. بازی را آن کسی می برد که رسانه را می فهمد و با زیرکی و ظرافت ایدئولوژی اش را تبلیغ می کند. و تو هنوز فکر می کنی با زدن و بستن و ممنوع کردن و توقیف و پلمپ می توانی کاری از پیش ببری. بچرخ تا دنیا هم بچرخد و به زودی به تو بفهماند یک من ماست چه قدر کره دارد. هرچند تو اگر خردک عقل و فهمی داشتی باید خیلی زودتر از این ها می فهمیدی که نفهمیدی. حقا که یوسفعلی درست گفت.

همین سریال خوش ساخت مغرضانه و تحریف گر، امسال ماه رمضان به مراتب از سریال های فاخر و نیمه فاخر تلویزیون شما بیشتر دیده شد. گواهش هم این که الان هیچکس فیلم ها و سریال های مناسبتی و غیرمناسبتی شما را در همین ماه رمضانی که گذشت به خاطر نمی آورد اما هرجا که می روی بحث سریال حشاشین داغ است. و باز بد نیست حضراتِ عشقِ ممنوعیت بدانند که این سریال با همه عیب و ایرادهایش چه شور و شوقی را در مخاطب ایرانی برانگیخته تا از حسن صباح و اسماعیلیان و سلجوقیان بیشتر بداند. سری به کتاب فروشی ها بزنید و بپرسید در این ایام چه مقدار مردم به آن ها مراجعه کرده اند و کتاب هایی در این موضوعات خواسته اند. شما از کلمه شبهه می هراسید چرا که فکر می کنید شبهه افکنی یعنی برباد دادن چیزی که شما آن را مطلق و بی عیب می دانید اما خیر و برکاتی که در شبهه افکنی است را نمی توانید درک کنید. نمی توانید چون همه عمر مطلق اندیش بوده اید و خود را مبرا از هر عیب و ایرادی دانسته اید. گمان برده اید حق به تمامی در اختیار شماست و هرکه چون شما نیندیشد راه ضلالت و گمراهی را می پیماید. درست به همین دلیل حق پنداری است که نه تنها نتوانسته اید برای تبلیغ آن چه مدعی آن هستید کاری از پیش ببرید بلکه هرگاه خواسته اید به زعم خود باطلی را معدوم نمایید شده اید مبلغ تمام قد آن. الان هم فکر می کنید با تحکم و ممنوع اعلام کردن سریال حشاشین کار این سریال ضاله تمام است و ضربه محکمی بر پیکر استعمار وارد آورده اید. طیب الله. بتازید و بر گرده دریا تازیانه فرود آورید که زمین و زمان تحت سیطره شماست تا کور شود هرآن که نتوان دید.

چه تکاپوی رقت انگیزی است باد را بندی زمین کردن

یا به سودای کشتن خورشید اسب میدان جنگ زین کردن

حکم کردن به خاک تا نرود هرگز از ملک خویشتن بیرون

آتش و آب را به دستوری راهی سرزمین چین کردن

بر هوا بخیه و به سندان مشت می زنند و به خویش می بالند

گویی از روز اول خلقت بوده تقدیرشان چنین کردن

عقل و تدبیر اکتسابی نیست، گرگ هرگز پلنگ می نشود

گرچه در اوج صخره بنشیند طعمه ماه را کمین کردن.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901544

دیگر خبرها

  • حمله جدید رژیم صهیونیستی به سوریه/ مناطقی در دمشق و قنیطره هدف گرفته شدند + فیلم
  • افشای اسرار گورهای تاریخی (+عکس)
  • اسرار مخفی گورهای تاریخی افشا شدند
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه
  • عرضه «بحر المحبه فی اسرار الموده» در نمایشگاه کتاب
  • چشم، دیگر سریال حشاشین نمی بینیم
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • جنایات رژیم اسرائیل تحولات سوریه را دچار خدشه کرده است
  • کاظمی قمی: داعش خراسان، تهدید مشترک برون پایه برای منطقه است