Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو گفت: از هر ۱۰۰۰ ایده تنها یک ایده به مرحله تجاری سازی و بازار می‌رسد و تاکنون ۳۵ نمونه و طرح تحقیقاتی به نتیجه رسیده است.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران طی همکاری و همراهی با پژوهشگاه نیرو و شرکت گسترش صنعت، در فرایند تجاری‌سازی ایده‌هایی در حوزه تولید و توزیع، نخستین رویداد آنلاین ارائه محصولات تحقیقاتی شرکت‌های برق منطقه‌ای و شرکت‌های توزیع نیروی برق را با حضور محمد صالح اولیا؛ معاون تحقیقات و منابع انسانی کشور، مسعود تقوایی؛ مدیر کل دفتر تحقیقات و توسعه فناوری شرکت توانیر، محمد الله داد؛ مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی، محمدصادق قاضی‌زاده؛ ریاست پژوهشگاه نیرو و سپهر برزی مهر؛ مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری برق و انرژی برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  محمدصادق قاضی‌زاده؛ ریاست پژوهشگاه نیرو ۳ عنصر فناور، تأمین کننده مالی و پوشش دهنده ریسک را از عناصر مهم در پژوهش‌های منجر به تجاری سازی دانست و تاکید کرد: برای توانمند شدن در صنایع برق و نفت، باید توانمندی‌ها متکی به ظرفیت‌های داخلی باشد و برای آینده طرح ریزی کرد.   وی ضمن اشاره به اینکه صنعت برق از صنایع زیرساختی در کشور محسوب می‌شود؛ بیان کرد: در صنعت برق با چندین چالش مواجه هستیم. در این صنعت تعاملات متفاوت است و ابعاد آن از نظر مالی وسیع است از اینرو شرکت‌های فناور اروپا به علت این ابعاد حاضر نیستند ریسک آن را بپذیرند.
رئیس پژوهشگاه نیرو، صنعت برق را صنعتی دولتی و تصمیم‌گیری در این صنعت را متاثر از تصمیمات مدیران دانست و این نکته را بیان کرد:  پژوهشگاه نیرو ارتباط نزدیکی با دانشگاه‌ها و در عین حال انعطاف پذیری خاصی دارد. 
قاضی‌زاده ضمن اشاره به طراحی ابزار‌های مناسب توسط پژوهشگاه طی سال‌های گذشته گفت: بدین ترتیب پژوهشگر رویکرد خود را تعیین کرده است که نقش‌آفرینی جدیدی داشته باشد. از نگاه ما، در رویکرد جدید زیست بوم، بسیج منابع جایگزین تخصیص منابع می‌شود. در این زیست بوم به ۲ سمت عرضه و تقاضا و نقش آفرینی توجه شده است؛ نقش آفرینی در اینکه عرضه تقویت و تقاضا تحریک شود و عناصر مورد نیاز به صورت جامعی پوشش داده شود لذا ضروری است در طراحی زیست بوم به همه عناصر توجه شود. 
قاضی زاده؛ نقش آفرینی پژوهشگاه نیرو را راه حل مشکل شکاف نوآوری یا دره مرگ دانست و افزود: برطرف کردن این مشکل از طریق تحلیل ریسک امکانپذیر است.   محمد صالح اولیا؛ معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو هدف این رویداد را، تکمیل چرخه ایده به محصول و ارائه محصول به بازار دانست و گفت: از هر ۱۰۰۰ ایده تنها یک ایده به مرحله تجاری سازی و بازار می‌رسد.   اولیا با بیان اینکه تاکنون ۳۵ نمونه و طرح تحقیقاتی به نتیجه رسیده است، یادآوری کرد: ”پس از تولید محصول، پذیرش بازار و حتی خدمات پس از فروش کار دشواری است.    وی با اشاره به سختی‌ها و استمرار در حوزه پژوهش، اظهار کرد: اما در نهایت تجاری سازی تعیین کننده است. چون ارزشی که ایده و محصول خلق می‌کند در بخش نهایی یعنی بخش تجاری سازی تعیین کننده است. ورود به بازار به لحاظ مالی ارزشمند است.
اولیا این نکته را خاطرنشان کرد: محصولی که توانسته گام‌های آخر را طی کند، زمانی می‌تواند در خدمت جامعه قرار گیرد که تجاری‌سازی شده باشد. از اینرو نیازمند طراحی مکانیزمی هستیم که پژوهشگر را در مسیری هدایت کند که محصول با اطمینان به بازار برسد. 
معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو با پرداختن به نگاه اکوسیستمی و زیست بومی به نوآوری و فناوری، از عناصر این سیستم اعم از مصرف کننده محصولات فناورانه، پژوهشگاه نیرو که وظیفه تولید و عرضه کننده ایده و تحقیق و فناوری، صندوق‌های نوآوری، پارک علم و فناوری و … یاد کرد.
اولیا ضمن اشاره به تلاش برای برقراری نظم بیشتر در این اکوسیستم گفت: در این فضا باید مواردی تقویت و برخی موارد نیز اضافه شود تا فرایند تبدیل ایده به محصول و بازار بهتر انجام شود.  این سیستم بر پایه عملکرد عناصر درون و برون سیستمی فعال است و دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی، درون صنعت، نهاد‌های مالی و پشتیبان به عنوان تسهیل کنندگان عناصر در اکوسیستم محسوب می‌شوند.
وی حضور داوطلبانه عناصر را از ویژگی‌های مهم اکوسیستم برشمرد و بیان کرد: احساس کسب ارزش از تبادلات بین عناصر، سبب تمایل به حضور در این اکوسیستم و زیست بوم می‌شود. در کنار هم قرار گرفتن و تعامل بازیگران این اکوسیستم با یکدیگر برایشان سودمند است.
اولیا با تأکید بر ضرورت استفاده از خدمات مشاوره‌ای تعاملات با نهاد‌های مالی و پشتیبان برای تجاری سازی طرح یادآور شد: به استاندارد در صنعت تولید محصولات هم باید توجه شود.     مسعود تقوایی؛ مدیر کل دفتر تحقیقات و توسعه فناوری شرکت توانیر بی توجهی به کاربست پژوهشی را علت بی ثمر شدن هر پژوهش در صنعت دانست و گفت: پژوهش صنعت نوعی کارگروهی است و عدم تلاش برای بهره برداری از آن، اتلاف وقت و هزینه است.
وی با اشاره به اینکه موسسات تخصصی از بودجه دولتی استفاده می‌کنند، اظهار داشت: این موسسات مالکیت گرا هستند و عمدتا تحقیقاتی را انجام می‌دهند که مشکلات موضوعی را دنبال کنند و در نهایت به تجاری سازی پژوهش‌های کاربردی منجر شود. این از موضوعات مهمی است که پژوهشگاه نیرو دنبال می‌کند.
تقوایی ضمن یادآوری این نکته که اقتصاد امروز جهان به نوعی از منابع زیرزمینی و صنعت فاصله گرفته است، بیان کرد: امروزه رشد چشمگیر مراکز تحقیقاتی را باید پذیرفت، اما چرخه ناکامل پژوهش باید کامل شود و دستاورد‌های پژوهشی به برطرف کردن مشکلات جامعه من منجر شود.
مدیر کل دفتر تحقیقات و توسعه فناوری شرکت توانیر تاکید کرد: امروزه در همه جای دنیا ۳۰ تا ۴۰ درصد محصولات صادراتی از فرآورده‌های حاصل تجاری سازی محصولات پژوهشی است؛ بنابراین نمی‌توان تجاری سازی را از محصولات دانش بنیان جدا کرد.
وی ادامه داد: صنایع در صورتی حاضر به سرمایه گذاری است که یافته‌های پژوهشی نیاز آن‌ها را برطرف کند. در بهترین شرایط از هر ۱۰۰ ایده ۵ تا ۶ محصول تجاری سازی شود. می‌توان گفت حرکت رو به جلو است. 
تقوایی ضمن نگاهی به چشم انداز دانشگاه‌های مهم دنیا در قرن ۲۱ بیان کرد: افزایش درآمد حاصل از محصولات تجاری سازی بیش از درآمد شهریه دانشجویی است. همین امر سبب می‌شود پژوهشگاه نیرو، حرکت به سمت تجاری‌سازی را از الویت‌های خود قرار دهد. پژوهشگاه نیرو در سال ۹۹، ۱۲۰۰ اولویت تحقیقاتی را تعیین کرد که از این تعداد حدود ۶۰۰ طرح تحقیقاتی مصوب شد و تعدادی به تجاری سازی منجر شد.   وی در پایان به ضرورت سازوکاری برای تسریع روند تجاری‌سازی اشاره کرد و گفت: اهمیت آن به حدی است که باید مراکز R&D ایجاد شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزارت نیرو پارک علم و فناوری دانشگاه تهران پژوهشگاه نیرو معاون تحقیقات و منابع انسانی پژوهشگاه نیرو نقش آفرینی تجاری سازی قاضی زاده زیست بوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۶۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای جوایز نفیس برای کاهش ۱۵ درصدی مصرف در ۲۱ هفته

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق گفت: صنعت برق بیش از ٤٢ میلیون مشترک دارد که از این تعداد ٣٢ میلیون مشترک خانگی و تجاری هستند و با مصرف بهینه برق می‌توانند به کاهش ناترازی کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه طرح سراسری «باانرژی» از ابتدای خرداد تا پایان شهریور اجرا می‌شود، افزود: مشترکان تجاری و خانگی می‌توانند با کاهش مصرف برق به صورت هفتگی طی ٢١ هفته اجرای این پویش، امتیاز دریافت کرده و از جوایز متعدد و ارزنده پیش بینی شده در این پویش بهره‌مند شوند.

مدیرعامل توانیر اضافه کرد: همچنین به مشترکان خانگی و تجاری که ١٥ درصد مصرف برق خود را کاهش دهند، جوایز نفیسی مانند خودرو به صورت قرعه‌کشی اهدا خواهد شد.

رجبی مشهدی با بیان اینکه سال گذشته ٤٠ درصد از مشترکان خانگی در طرح کاهش مصرف برق مشارکت کردند، تصریح کرد: امسال با توجه به افزایش طرح‌های تشویقی، پیش‌بینی می‌شود تعداد بیشتری از مشترکان به این طرح بپیوندند و با استقبال مردم از پویش با انرژی، ناترازی در صنعت برق به حداقل ممکن برسد.

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: برنامه‌ریزی شده است تا در دوره گرم سال صادرات برق را در حداقل ممکن نگه داشته و واردات را به حداکثر برسانیم که این موضوع با توجه با شرایط آب و هوایی کشور پیش خواهد رفت.

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از رویداد طراحی و بسته‌بندی محصولات خانگی، صنایع دستی و سوغات
  • فعالیت شبانه‌روزی ۱۷۰۰ نیروی خدمات شهری برای رفع آبگرفتگی
  • ۷۲ هزار میلیارد تومان از بدهی تولیدکنندگان برق پرداخت شد
  • اهدای جوایز نفیس برای کاهش ۱۵ درصدی مصرف در ۲۱ هفته
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط «صنعت و دانشگاه»
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه
  • تولید اتوبوس ناوگان حمل ونقل عمومی در سال گذشته زیر ۱۰۰۰ دستگاه بود
  • مشکل کمبود پرستار با جذب نبرو حل نمی‌شود/ معیشت بزرگ‌ترین دلیل مهاجرت پرستاران
  • ۱۰۰۰ قطعه زمین در راستای اجرای طرح جوانی جمعیت آماده سازی شد
  • بازدید هیات تجاری هرمزگان از بندر کانتینربری شانگهای چین